Sametingets queere skapar debatt

 På Sameradions hemsida har mest omfattande debatten i sameradions historia och rekord i antalet insändare handlat om Sametingets ordförande. Här är några saxade citat från långt över 100 inlägg:

”Dålig förebild för det samiska folket?”, ” Stefan M skapar ett löjets skiimmer för Sametinget”, ”Han skämmer ut samefrågorna i Sametinget, tyvvärr! ”, ”Vadå utmana den traditionella samiska mansrollen?”, Han har inte uttalat en enda klok sak utåt till omvärlden i egenskap som presidie ordförande”, ”Lägg av debatten om civilkurage och annat strunt som "våga visa vem du är", Tror inte allmänheten faller för tantsnusket som ordförande vill göra till sin sak och högst upp på agendan. Sametingets presidieordförande har stor lön och för lite att göra”, ” Detta med sina naglar får han fixa hemmavid men låt oss slippa höra honom”, ”Stefan Mikaelsson bör lämna ordförandeposten i Sametinget omedelbart! ”, ”Det är faktiskt för medborgarnas pengar han bedrar sig själv”, ”Jag tycker däremot att han ska ta konsekvenserna själv och avgå frivilligt”, ”Han får gå omkring med sina strumpbyxor bak å fram, upp å ner eller hursom helst, men han bör tillåta andra att få göra som de vill utan att alltid tillrättavisa dem!”, ”Det är helt enkelt osäkerheten om han längre representerar sina väljare! Han har gjort en så pass stor ändring i sitt liv, så den officiella person som väljarna kryssade för inte längre är samma som tidigare”, ”Samtigt vill han kalla sig själv för queer. Vilket inte betraktas som helt "normalt . Hans agerande och val av kläder är hans naturligtvis hans privatsak, men när han tänkt utvidga detta experimenterande med kläder och normer till hans arbetstid i Sametingets plenum, och till andra sammanhang när han representerar Sametinget, så har han gått för långt!”

Eller som partiledaren för Min Geaino uttalar på sameradions hemsida: ” Om du har problem med Stefan på grund av hans naglar, så är det du som bör överväga att ändra på din inställning
Läs mer på SR Sameradion

Källa: SR Sameradion

0 kommentarer: